Начало » ГПР бързи кредити

ГПР бързи кредити

by

ГПР значение

krediti-onlineГПР бързи кредити е термин, с който много от потребителите не са съвсем наясно. Какво всъщност означава той? ГПР е съкращение от годишен процент на разходите, което включва всичките дължими разходи по даден кредит, изчислено на годишна база. Става въпрос не само за лихвите, както обикновено хората си мислят, но и за други такси като някои комисионни, застраховки или други. ГПР не включва наказателните лихви, които се дължат при закъснели вноски или прекъсване на обслужването на даден кредит. В него не влизат и някои други разходи, като например таксите по известяващи есемеси.

ЗАЯВИ КРЕДИТ

Защо е от съществено значение да се изчисли правилно ГПР?

Съществуват формули за изчисление и специални калкулатори, които да ни улеснят напълно, ако искаме да сме наясно с ГПР. Всъщност, може би дори не предполагате колко може да ни бъде от полза това. Някои кредитни институции използват неетични методи и рекламират своите кредити с много ниски лихви, а всъщност потребителят остава измамен с високи такси, за които дори и не предполага, че съществуват. Ако обаче същият този потребител предварително си е направил труда да се запознае с ГПР по кредита, тогава няма да бъде възможно да стане обект на измама.

Таван на ГПР

И най-вече, сме длъжни да ви предупредим, да използвате услугите на вече проверени кредитни платформи, които са се доказали във времето и които могат да се похвалят с много доволни клиенти. Когато избирате на кого да се доверите при необходимост от кредитиране, посетете форуми, разгледайте колкото се може повече мнения и онлайн платформи, които по някакъв начин ще могат да ви ориентират в морето от предлагащи кредити фирми. Обърнете внимание откога съществува фирмата и потърсете отзиви от клиенти, които вече са се възползвали от нейните услуги. Само така ще може да си гарантирате сигурност при теглене на паричен заем и неговото спокойно и навременно погасяване. Избягвайте да се доверявате на малки фирми, за които никой не е чувал.

годишен процент на разходите

ЗАЯВИ КРЕДИТ