Кредит срещу ипотека
Кредит срещу ипотека

Кредит срещу ипотека

4.8/5 - (16 votes)

Ипотечният кредит срещу обезпечение на имот е страхотен продукт за хора, които притежават недвижими имоти. Ако сте един от тях и имате нужда от по-голяма сума, този заем ще бъде най-доброто решение за вас.


     

     

     

    Ние ще Ви помогнем да изберете оферта и да попълните необходимите документи, както и ще Ви запознаем с подробностите по договора за заем.

    Този вид заем ви позволява да получавате големи суми, дори до 80% от стойността на даден апартамент или къща. Голямо предимство на ипотечния кредит е ниската лихва, много по-благоприятна, отколкото в случая на заем в брой.

     

    Ипотечен заем – какво всъщност е това?

    Изразът „срещу обезпечение“ можем да свържем предимно със заложни къщи и подобни заведения, а не с банки и кредитни компании. Съвсем правилно, тъй като формалните термини „ипотека“ и „ипотечен заем“ се използват официално, а не „жилищен заем“ или “ жилищен заем “ . Така или иначе става дума за банкови продукти, обезпечени с ипотека. Вероятно всеки е чувал за ипотека, дори хора, които все още не са се занимавали с кредити и банкови продукти. Такива заеми вече се изплащат от огромен брой поляции всяка година се вадят повече. Ипотечните заеми са толкова популярни, защото за повечето млади хора те са единственият начин да притежават собствена къща или апартамент. Ипотечният заем обикновено е за много висока сума, често в стотици хиляди злоти. Следователно е лесно да се досетите, че такъв заем е доста скъп, дори въпреки факта, че обезпечението е ипотека.

     

    Кредит срещу ипотека- как става? Вече знаем какво е жилищен кредит или по-скоро ипотека. Тогава какво е жилищен заем? Името му може да подсказва, че можете да го получите само от кредитна компания. Нищо не може да бъде по-грешно – ипотечните кредити също се предоставят от повечето банки. При вземането на този вид кредит от банка трябва да се подготвим за редица формалности, както и при ипотеката. Така че целият процес няма да бъде много бърз.

    От какво зависи размерът на ипотечния кредит?

    Размерът на ипотечния кредит зависи преди всичко от вашата кредитоспособност и стойността на гаранцията, която внасяте!

    За какво мога да използвам ипотечен кредит?

    Можете да използвате ипотечен кредит за:

    • строеж на къща или апартамент;
    • закупуване на недвижим имот или парцел;
    • изплащане на дълга си към съдебния изпълнител;
    • обединяване текущите си заеми и кредити;
    • закупете необходимите домакински уреди или електроника.