Какво е ГПР?
Какво е ГПР?

Какво е ГПР?

5/5 - (11 votes)

Какво означава Годишен процент на разходите?

krediti-onlineГПР е показател, който се използва, за да се калкулира крайната стойност на един заем. Много хора не знаят, че кредитите освен изтеглената стойност и месечните лихви, се съпътстват от допълнителни разходи, които оскъпяват цената им като такси, комисионни и застраховки.

 

 

Българското законодателство ограничи кредитните компании с лимит на ГПР. Таванът, който могат да обявяват е от 50%. Ето един пример.

Ако лихвата по един заем е 50%, то той изглежда твърде скъп, но на практика, когато размера на заема е малък и се изплати за малък период от време, то лихвата е само символична. Когато изтеглите заем от 300 лв. с годишно оскъпяване от 50% и го изплатите за 1 месец, то фирмата ще ви начисли едва 12.50 лв. лихва и общо ще върнете 312.50 лв.
Това нормативно ограничение накара фирмите за бързи онлайн заеми да въведат допълнителни такси и санкции. На практика реалната стойност на заемите е свързана с допълнителни такси за гаранции или за услуги от типа такса, ако не желаете да имате поръчител или такава за допълнителна гаранция.

 

ИЗБЕРИ БЪРЗ КРЕДИТ СПОРЕД  ЖЕЛАНИТЕ УСЛОВИЯ И  СУМА 

 СУМА ИСКАНЕ
БЪРЗ КРЕДИТ ДО 500 ЛЕВА
БЪРЗ КРЕДИТ ДО 1000 ЛЕВА
БЪРЗ КРЕДИТ ДО 2000 ЛЕВА
БЪРЗ КРЕДИТ ДО 3000 ЛЕВА
БЪРЗ КРЕДИТ ДО 5000 ЛЕВА
БЪРЗ КРЕДИТ ДО 8000 ЛЕВА