Какво е рефинансиране
Какво е рефинансиране

Какво е рефинансиране

5/5 - (12 votes)

Какво е рефинансиране на бърз кредит?

krediti-onlineВсички сме чували за рефинансиране на кредит, но нека видим какво точно означава това и как ще ви помогне да се справите с неблагоприятната ситуация, например, ако вече имате кредит и ви е трудно да изплащате погасителните вноски по него.

 

 

Този инструмент е създаден точно за улеснение в такива случаи. Понякога рефинансирането е чудесна възможност да се отървете от неподходящите условия към кредита – например, да намалите сумите по месечната вноска. Можете да направите изплащането по-дълго и по този начин да снижите сумата, която трябва да изплащате периодично, за да не ви тежи прекалено на семейния бюджет.

Веднага трябва да уточним, че не е задължително да рефинансирате вашия кредит в същата институция, която го е отпуснала. Винаги имате възможност да го прехвърлите към друг кредитор, стига условията по новия кредит да са по-добри и да ви улеснят при изплащането.

Ако искате да продължите да използвате услугите на вече отпусналата ви кредита институция, тогава може да посетите консултант към фирмата и да му обясните вашето желание за намаляване на вноските. Така заемът може да бъда предоговорен наново и вие да получите желаните условия.

Но не забравяйте, че смисълът от рефинансирането е свързан с такива изменения по договора за кредит, които ще бъдат във ваша полза. Ако това условие отсъства, то по-добре недейте да сключвате нов договор, защото просто ще бъде неизгодно за самите вас.

Има фирми, отпускащи кредити, които предлагат примамливи условия за рефинансиране. При някои от тях това е свързано с промоционални условия, например освобождаване от такси при кандидатстване и оформяне на свързаната с рефинансирането документация.

Рефинансирането намира широко приложение и при обединяване на задължения по няколко кредита в един. В този случай, вие теглите нов кредит, с който погасявате старите и по този начин си осигурявате нови, по-приемливи за вашата ситуация условия за изплащане. Наваксват се стари забавяния и всичко се рестартира наново.

kakvo e refinansirane na kredit