Кредит за автомобил 
Кредит за автомобил 

Кредит за автомобил 

5/5 - (16 votes)

Изгодни автокредит/ кредит за покупка на кола

krediti-onlineВероятно няма човек, който да не цени бързината и удобството при придвижване – в забързаното ежедневие това е едно безспорно улеснение. Да притежаваш лек автомобил в днешно време си е необходимост, а не лукс. За съжаление, не винаги имаме готовност да се справим с разходите по нейната покупка, което е напълно нормално и естествено. В този случай, решението е лесно – можете да изтеглите кредит за кола и да решите веднага проблема.

 

 

Разбира се, тегленето на кредит за автомобил също си има своите особености, с които е добре да се запознаете по-отблизо.

Вероятно автомобилът, който сте избрали е страхотен и ще ви върши прекрасна работа. При закупуването му с кредит обаче, трябва да имате предвид, че тази инвестиция ще се оскъпи, предвид изплащането не само на главницата, но и на лихвата. Колкото е по-дългосрочен заемът, толкова по-висока ще бъде лихвата. Затова, преди да се решите на тази стъпка, обмислете добре ситуацията и тогава вземете окончателно решение.

Ако планирате след известно време да продадете колата, това също е нещо, над което си струва да помислите още отсега. С всяка измината година, вашият автомобил ще се обезценява, като специалистите са изчислили, че темпът е с около 20% на година. Това на практика означава, че само след като сте я използвали пет години, тя вече ще струва половината от своята първоначална стойност.

Поддръжката на колата също трябва да се вземе предвид. Новите коли имат гаранционен срок и докато той трае вие няма да имате главоболия, свързани с ремонти, майстори, губене на време и нерви. Но ако сте предвидили по-дълъг срок на погасяване на заема, тогава може би след известно време, когато гаранцията изтече, а колата все още не е изплатена, вие ще трябва да поемете разходите по поддръжката.

Всички тези фактори трябва да се имат предвид, когато изчислявате вноските на кредита за години напред, за да сте напълно наясно с инвестицията си и да не се окажете неподготвени за бъдещи ситуации.

Кредит за автомобил 

Още по темата:

  • кредит за автомобил с 0 първоначална вноска
  • кредит за кола на старо
  • кредит за автомобил без първоначална вноска
  • кредит за кола без доказване на доход
  • кола на лизинг