Кредит срещу залог
Кредит срещу залог

Кредит срещу залог

5/5 - (13 votes)

Обикновено кредит срещу залог спестява на клиента сериозни главоболия и е особено полезен в непредвидени и опасни ситуации, като автомобилна катастрофа, прием в болница, глоба, която не сте очаквали или просто възстановяване на друг кредит. Осигуряването на залог при теглене на кредит може да бъде свързано с трудна процедура и понякога липсата на подходящ залог може да бъде решаващ фактор за отказ от кредитиране.

 

 

 

 

 

 

 

Процедурата по предоставяне на приемливо за заемодателя обезпечение е малко по-сложна, като някои банки изискват от вас да изберете опция от списъка на общоприетите обезпечения, като това са недвижими имоти, земя, коли и други подобни видове. Залогът може да включва и апартаменти, вили, гаражи и къщи. Самият процес по получаване на заема в този случай е дълготраен и включва приноса на повече от едно квалифицирано лице, включително банката, нотариуса, застрахователя и, когато се налага, местните власти, като се изискват и различни документи.

По-голямата част от банките пристъпват към избора на залог, като оценката може да бъде извършена от независими оценители или такива, одобрени от банката. След оценката се определя стойността на недвижимия имот и по този начин се извършва анализ на одобрението на кредита. Оценката оказва значително влияние върху предлаганата от заемодателя сума. В зависимост от вътрешните правила на банката, тя може да бъде приета на по-висок или по-нисък процент.

След извършване на оценката ипотеката ще бъде подписана от клиента и банката, по начин, по който имущественото застраховане ще бъде обезпечено с двете застрахователни полици – застрахователна полица живот и застрахователна полица имущество. Те осигуряват паричната компенсация на недвижимия имот при природни бедствия, наводнения, настъпване на неработоспособност или смърт на кандидата и т. н.

За да получат кредити, студентите трябва да имат най-малко 3 месеца на постледната си масторабота при същия работодател. В зависимост от случая, някои банки изискват и 6 месеца. Работното място на кандидата е много важно за банката. Според това от колко време кандидатът е на последната си длъжност е възможно да се определи крайната възможна сума, която да бъде предоставена от банката. В зависимост от това дали става въпрос за работещ, студент или пенсионер, както и от наличието на гарант, се разглежда документацията и същевременно се взимат предвид и доходите на кандидата.