Може ли да изтеглим нов бърз кредит преди да изплатим предишния?
Може ли да изтеглим нов бърз кредит преди да изплатим предишния?

Може ли да изтеглим нов бърз кредит преди да изплатим предишния?

5/5 - (11 votes)

 

Много често финансите са наредени така, че безпроблемно да обслужват обичайните разходи и задължения. Имате вече изтеглен бърз кредит, но възниква допълнителен, неотложен разход, изискващ още пари. Бързите заеми са отлична алтернатива за намиране на средства при нужда от ремонт на колата или здравословни проблеми и други. Възможно ли е да получим допълнително кредитиране, ако вече имаме текущ заем?

Колко бързи кредита едновременно може да изтегли един човек

Това е много относително и основно зависи от възможността за обслужване на тези заеми. Така при кандидатстване за втори или трети бърз кредит, когато още не сте изплатили текущия, вие ставате много рисков клиент за кредитора. В този случай може да ви бъде предложено рефинансиране чрез втори, по-голям дълг, ако сте изплатили 70% от първия. С една част от сумата изплащате напълно първото задължение, а с останалата част покривате текущите си нужди и започвате изплащане с месечни вноски.

Ако сте човек с достатъчно големи доходи, които да успяват да покриват разходите по обслужване на дълговете ви, то със сигурност компанията кредитор ще ви финансира повторно.бързи кредити

Какви са особеностите по кандидатстване и одобрение

За кандидатстване и изобщо за възползване от услугите на фирмата за бързи кредити, е необходимо: 

  • безплатна регистрация в сайта на компанията – получавате различни индивидуални, изгодни предложения и имате възможност за кандидатстване за сигурен заем без доказване на доход, без поръчители и без трудов договор;
  • избор на подходящ финансов продукт – използвайте калкулатора, за да зададете конкретно време за връщане и желаната сума. Така ще видите размера на месечните си вноски и общо колко пари ще върнете. Важно е предварително да се запознаете и с условията на компанията;
  • лесно кандидатствате – попълват се някои лични данни, служещи за безпроблемното и лесно одобрение (до 6 минути).

Имате възможност да кандидатствате за отпускане на бърз кредит до 5000 лева напълно онлайн, в офис на фирмата кредитор, по телефона или през Viber. Парите можете да получите по банкова сметка, на място или на каса на EasyPay.

Как се прави преценка на риска от компанията

Обичайно се гледа кредитната история на клиента, размерът на доходите му и достатъчни ли са те за покриване на сумата по задълженията. В случай че над 40% от доходите ви отиват за погасяване на всичките ви заеми, то вероятността за отказ от одобрение е доста голяма. Тоест, компанията не желае да влоши финансовото ви състояние и да не успеете да изплатите текущия си заем. Тя предпочита да ви откаже кредитиране, отколкото да поема голям риск. От Кеш Кредит споделят, че клиентът трябва да е наясно, че в такива моменти се пристъпва към съдебни дела само в краен случай и повечето компании предпочитат да си върнат договорената сума по алтернативен път.

Обикновено компанията предварително се опитва да оцени риска и тежестта на отпуснатата сума за клиента и съответно преценява дали да откаже, или да одобри кандидатурата.

Какви са начините за изтегляне на няколко бързи кредита

Има случаи, при които един човек последователно кандидатства за няколко бързи кредита в отделни фирми. Напълно е възможно да надхитрите системата и да получите средствата, но въпросът е дали ще можете да понесете тежестта по тяхното безпроблемно обслужване? Тази практика не е за предпочитане, тъй като може да ви отведе в продължителна финансова спирала, от която няма изход.

Трябва да знаете, че вие не оставате незабелязани, като кандидатствате на различни места по едно и също време. Тези процеси се отбелязват в кредитния регистър, но ако имате добра кредитна история е напълно възможно да получите одобрение.