Пари назаем срещу лихва
Пари назаем срещу лихва

Пари назаем срещу лихва

5/5 - (10 votes)

Пари назаем срещу лихва – какво трябва да знаем?

С този пост ще ви дадем някои универсални съвети как да изчислите лихвата по един заем. Небанковият заем е добър начин за финансиране, посредством малки суми, отпуснати за краткосрочни цели. В случай на инвестиция в бизнес проект, единственият реален вариант също може да бъде кредитът. Как да изчислим лихвата по заема, така че сумата, плащаща се от сметката ви всеки месец, да не крие неприятни изненади?

 

 

Това може да стане в няколко стъпки

Основният критерий, определящ цената на всеки заем, е неговата продължителност. Удължаването на срока на заема ще доведе до пропорционално увеличение на общата сума, която трябва да бъде възстановена.

Първата, основна стъпка, която трябва да се направи, е да се анализира цената на заемите в няколко варианта за време. Този подход ще ви позволи точно да определите колко пари ще ви струва комфорта на по-ниската месечна вноска. Ще може ли месечният ви бюджет за домакинството да ви струва няколко стотин лева повече в замяна на няколко години по-дълъг период на заема?

Достигнете до външна подкрепа

Кредити България

Търсейки най-надеждната информация за това как да изчислим лихвата по заем, можем да се натъкнем на много и различни ръководства – някои от тях надеждни, а други – не толкова. Някои от тях приемат независимо изчисляване на ключовите стойности – и именно тези статии трябва да се избягват най-много.

Поради многото различни фактори, условията за отпускане на заем могат да се променят всеки месец. В случай, че не сте сигурни, че разбирате всички подробности за заема, като неговата сума, период или размер на вноските, трябва да изберете външни инструменти, които могат да ви помогнат да вземете крайното решение.

Електронният кредитен калкулатор ще ви каже истината (да или не)

Много банкови и небанкови финансови дружества имат на своите уебсайтове вградени калкулатори за заеми, които ще ви помогнат да изчислите приблизителния максимален размер на потенциалните разходи. Те са най-надеждните източници на такива изчисления.

 

 

 СУМА ИСКАНЕ
БЪРЗ КРЕДИТ ДО 500 ЛЕВА
БЪРЗ КРЕДИТ ДО 1000 ЛЕВА
БЪРЗ КРЕДИТ ДО 2000 ЛЕВА
БЪРЗ КРЕДИТ ДО 3000 ЛЕВА
БЪРЗ КРЕДИТ ДО 5000 ЛЕВА
БЪРЗ КРЕДИТ ДО 8000 ЛЕВА