Меню Затваряне

Револвиращ кредит

Ако сте изправени пред поредното финансово предизвикателство, с което не успявате да се справите, може би е добра идея да се ориентирате за възможностите за теглене на кредит. На пазара в момента съществуват много модерни продукти, измежду които може да избирате. Не всички понятия обаче са ви напълно ясни и се чудите дали да се доверите на нещо, което не разбирате напълно. Едно от тези понятия е вероятно и така нереченият револвиращ кредит.

ЗАЯВИ КРЕДИТ
Както всеки друг кредитен продукт, той също крие своите предимства и рискове. Да се спрем на по-важните от тях. Револвиращият кредит ви дава възможност да използвате определен кредитен лимит по ваше усмотрение, като е необходимо да обслужвате стриктно всеки месец натрупаните лихви от използваните средства. Обикновено се издава банкова карта, която прави всичко това доста по-лесно. Ако забелязвате, този кредит много напомня на условията, по които ви се предоставят кредитни карти.

Да, принципът на практика е абсолютно същият. Както при кредитната карта вие можете да употребите само част от сумата, която ви е отпусната, при револвиращия кредит нещата стоят по абсолютно същия начин. Но дори и да не сте използвали и стотинка от вашия кредитен лимит, в повечето от случаите, вие отново ще дължите определени суми, които се наричат комисионни за ангажимент. Всичко това е описано в договора, който при теглене на кредит трябва добре да изчетете, за да не се окажете накрая неприятно изненадани. Имайте предвид, че при този вид кредити дължите и такса за разглеждането на молбата ви, както и еднократна такса при отпускане на сумата.

В случай на закъснение и неплащане на минималната месечна вноска, обикновено наказанията са доста сурови. В същото време, ако не успявате да погасявате периодично и главницата, а използвате само минималната вноска, трябва да сте наясно, че лихвата ще ви излезе доста скъпо. Ето защо специалистите определят револвиращият кредит като не толкова добър вариант и съветват при нужда от финансиране да се ориентирате първо към стандартните банкови кредити.

ОЩЕ:

  • револвиращ кредит същност  и определение
  • револвиращ кредит или овърдрафт
  • револвиращ кредит осчетоводяване
ЗАЯВИ КРЕДИТ
Револвиращ кредит

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *