Револвиращ кредит
Револвиращ кредит

Револвиращ кредит

5/5 - (12 votes)

Ако сте изправени пред поредното финансово предизвикателство, с което не успявате да се справите, може би е добра идея да се ориентирате за възможностите за теглене на кредит. На пазара в момента съществуват много модерни продукти, измежду които може да избирате. Не всички понятия обаче са ви напълно ясни и се чудите дали да се доверите на нещо, което не разбирате напълно. Едно от тези понятия е вероятно и така нереченият револвиращ кредит.

 

 

Както всеки друг кредитен продукт, той също крие своите предимства и рискове. Да се спрем на по-важните от тях. Револвиращият кредит ви дава възможност да използвате определен кредитен лимит по ваше усмотрение, като е необходимо да обслужвате стриктно всеки месец натрупаните лихви от използваните средства. Обикновено се издава банкова карта, която прави всичко това доста по-лесно. Ако забелязвате, този кредит много напомня на условията, по които ви се предоставят кредитни карти.

Да, принципът на практика е абсолютно същият. Както при кредитната карта вие можете да употребите само част от сумата, която ви е отпусната, при револвиращия кредит нещата стоят по абсолютно същия начин. Но дори и да не сте използвали и стотинка от вашия кредитен лимит, в повечето от случаите, вие отново ще дължите определени суми, които се наричат комисионни за ангажимент. Всичко това е описано в договора, който при теглене на кредит трябва добре да изчетете, за да не се окажете накрая неприятно изненадани. Имайте предвид, че при този вид кредити дължите и такса за разглеждането на молбата ви, както и еднократна такса при отпускане на сумата.

В случай на закъснение и неплащане на минималната месечна вноска, обикновено наказанията са доста сурови. В същото време, ако не успявате да погасявате периодично и главницата, а използвате само минималната вноска, трябва да сте наясно, че лихвата ще ви излезе доста скъпо. Ето защо специалистите определят револвиращият кредит като не толкова добър вариант и съветват при нужда от финансиране да се ориентирате първо към стандартните банкови кредити.

ОЩЕ:

  • револвиращ кредит същност  и определение
  • револвиращ кредит или овърдрафт
  • револвиращ кредит осчетоводяване

Револвиращ кредит

ИЗБЕРИ БЪРЗ КРЕДИТ СПОРЕД  ЖЕЛАНИТЕ УСЛОВИЯ И  СУМА 

 СУМА ИСКАНЕ
БЪРЗ КРЕДИТ ДО 500 ЛЕВА
БЪРЗ КРЕДИТ ДО 1000 ЛЕВА
БЪРЗ КРЕДИТ ДО 2000 ЛЕВА
БЪРЗ КРЕДИТ ДО 3000 ЛЕВА
БЪРЗ КРЕДИТ ДО 5000 ЛЕВА
БЪРЗ КРЕДИТ ДО 8000 ЛЕВА