Предварителен договор за покупка на имот с ипотека
Предварителен договор за покупка на имот с ипотека

Предварителен договор за покупка на имот с ипотека

5/5 - (10 votes)

Какво е предварителен договор за покупка на имот с ипотека? Предварителното споразумение е споразумение, в което страните обещават да сключат основно споразумение в бъдеще. Това е основната задача на предварителен договор за покупка на имот с ипотека.

В случай на  покупко -продажба на недвижим имот е необходим предварителен договор, така че страните по договора да не променят решението си да продават или купуват недвижим имот. И ако променят решението си, за да могат да бъдат принудени да го направят чрез съда.

 

 

За предварителните договори има две общи изисквания:

  1. Договорът трябва да бъде в  същата форма като основната.
  2. Той трябва да съдържа описание на предмета на основния договор и условията на основния договор, за които поне една от страните иска да се споразумее предварително.

Формата на договора. Предварителен договор за покупко -продажба на недвижим имот с ипотека, трябва да бъде в писмена форма, а понякога и нотариално заверен.

Ще трябва да заверите договора с нотариус в два случая:

  1. Ако основният договор трябва да бъде в нотариална форма, например при продажба на дял в правото на недвижим имот.
  2. Ако страните сами решат да заверят основния договор при нотариус, дори ако това не се изисква от закона.

Предварителен договор за покупко-продажба на недвижим имот с ипотека

Основни условия. Всеки вид договор има условия, които се наричат ​​съществени: това е неговият предмет и разпоредби, които са изписани в закона като съществени. Без договаряне на тези условия договорът се счита за сключен.

В договора за продажба на недвижим имот се състои от две основни условия: предмет на договора, както и цената на недвижимия имот. Договорът за продажба на жилищен имот има допълнително съществено условие: той трябва да изброява всички, които имат право да пребивават в жилищните помещения след продажбата му. Всичко това се отнася само за основния договор.

Съдържание на предварителния договор. Предварителният договор задължително трябва да съдържа предмета на договора, както и други условия на основния договор, за които поне една от страните иска да се споразумее точно сега.