Рефинансиране на кредит без поръчител
Рефинансиране на кредит без поръчител

Рефинансиране на кредит без поръчител

5/5 - (13 votes)




Рефинансиране на просрочени заеми без поръчител

krediti-onlineЧесто кредитните ни задължения ни водят до задънена улица и нуждата от рефинансиране. Обикновено в такива моменти не желаем да търсим и обвързваме и поръчител и търсим опцията, в която той не се изисква. Това вече е възможно с малката подробност, че закономерно лихвата в подобен случай става по-голяма.

ЗАЯВИ КРЕДИТ




Обединяване на кредити без поръчител

Това е важен момент, тъй като самата нужда от рефинансиране, поражда и идеята, че затрудненото връщане на кредита е станало вероятно от невъзможност да изплащаме високата лихва. По тази логика, ако ще покриваме стария кредит, посредством нов, то е най-добре той да бъде с по-ниска такава.

Мисията ви става много сложна, ако едно от изискванията е да нямате гарант. По презумпция, клиент, който не желае да посочи човек, който да гарантира за него, е по-рисков и банката му поставя по-висока лихва, за да се презастрахова. Съответно, ако имате поръчител, вие сте по-надежден и банката ви гласува по-голямо доверие. Слабият момент в тази типична ситуация е, че повечето хора не желаят да намират поръчител, защото крият, че имат кредит, а от друга страна малко хора са съгласни да поемат такава отговорност.

За такива случаи е измислен и заемът, при който не се изисква поръчител. Проучете внимателно пазара за кредити и дръжте на идеята да рефинансирате стария с нов, който има по-ниска лихва. Вероятно ще ви отнеме повече време, в което ще обикаляте от офис на офис, от банка в банка или ще четете в интернет, но е важно сделката ви да бъде изгодна.

Не са малко и парите, които се дават за такси или комисионни. Интересувайте се активно от тях, ако има – колко са. В някои институции има и наказателни такси при предсрочно погасяване, ежемесечни за обслужване на сметка, за обработка на документи и какво ли още не. При други фирми за тези неща изобщо не се иска доплащане.

Бъдете внимателни при изготвяне и подписване на договори.

Рефинансиране на кредит без поръчител

ЗАЯВИ КРЕДИТ