Меню Затваряне

Студентски кредити
Студентски кредити за обучение в  България или  в чужбина

krediti-onlineИскате да учите в университет, но не разполагате с нужните ви средства? Искате да  запишете магистратура или да станете докторант, но не е по силите ви да се справите финансово? Тук на помощ  идва студентският кредит. Той се предоставя за покриване таксите на обучение или издръжка.  Гарантиран е от държавата, като тя определя размера и лихвата. Може да финансирате част от периода на обучение или пък целия. Лихвата се начислява само върху усвоените пари.

ЗАЯВИ КРЕДИТ
Какви стъпки трябва да направите, за да получите студентски кредит:

  1. Проверете имате ли право да кандидатствате за този кредит;
  2. Проверете кои банки отпускат такива кредити;
  3. Кои документи са необходими, за да се осъществи процедурата;
  4. Изберете банка и съберете нужните документи;
  5. Поинтересувайте се от всичко, което трябва да знаете преди да подписвате каквото и да е;
  6. Проверете дали при нужда може да се прекратят условията между вас и банката.

Право да кандидатстват по този кредит имат всички студенти и докторанти, които са граждани на нашата страна или друга държава от Европейския съюз. Обучението трябва да бъде редовна форма. Степента, която придобивате не трябва вече да сте я имали. Има и възрастово ограничение, което е до 35 години. Втората важна стъпка е изборът на банка. За целта влизате в регистъра на банките и проверявате кои от тях са сключили договор за кредитиране на студенти. След като изберете банка се заемате с подготовка на нужните ви документи.

Те са:

– копие на документ за самоличност;

– декларация ,че отговаряте на всички изисквания;

– други нужни документи при подписване на този тип договор.

Подавате в избраната от вас банка искане за кредит, което трябва да е придружено от всички нужни документи. Тези документи уточняват всичко свързано с вашия кредит. Условията, подписани от вас, трудно могат да бъдат променени. Наложи ли се такава промяна, нужно ви е съгласие от двете страни, а причините трябва да са основателни. Прекъсване на обучението поради болест, майчинство или прехвърляне в друго учебно заведение например.

 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

studentki krediti

ЗАЯВИ КРЕДИТ
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *