Земеделски кредит
Земеделски кредит

Земеделски кредит

5/5 - (14 votes)

Земеделски кредит срещу субсидии

Кредит за земеделска земя за земеделски производители

Темата за ипотечнит екредити с обезпечение земеделска земя е от голямо значение за нашето икономическо положение, макар че има много земи, които не се обработват. Един от проблемите се отнася до факта, че площите, годни за обработване и стопански дейности, пустеят и страната ни на този етап няма достатъчно ефективна програма за това как да стимулира фермерите да започнат да обработват земите. Ето защо, банките у нас се отнасят със скептицизъм към хората, които искат да кандидатстват за ипотечен кредит срещу земеделска земя. Факт е, че държавните и частни банки у нас най-вероятно няма да ви отговорят радушно на едно такова запитване, защото нямат практика да отпускат такива заеми и най-вероятно ще ви откажат.

 

 

В България, териториалните плодородни площи, които имат ресурс да произвеждат големи обеми продукция не се изолзват по предназначение. Много хора продават своите земи на едрите земеделски производители и се разделят завинаги с тях, тъй като не вярват, че банките ще им отпуснат кредит за тях. Банките считат, че земеделските земи на са подходящо обезпечение по кредитите, тъй като търсененето им е незначително и прогнозират, че тези земи няма да могат да покрият разходите, ако сумите не им бъдат върнати. По тази причина, ипотеката срещу земеделска земя се отпуска изклюително рядко.

В случай, че решите да предложите на някоя банка земеделска земя като обезпечение за ипотечен кредит, който планирате да изтеглите, разгледайте внимателно текущите оферти на кредитния пазар. В електронните платформи за кредити може най-лесно да намерите такъв вид оферта за ипотечен кредит.

Съществуват и варианти, при които може да получите финансиране и да закупите земеделска земя, като обезпечението е ваша недвижима собственост като къща или апартамент. Този вид финансиране се приема за тип целеви кредит за земеделски производители и е насочен към инвестиции в земеделска площ, която възнамерявате да използвате за стопански дейности. Желателно е да съобщите това на банковотот дружество, от което възнамерявате да теглите кредит. Можете да представите добре оформен план за развитие или производство, от които може да получите възвръщаемост на парите. Този вид запитване към банките ще предизвика интереса им, тъй като за тях ръска ще бъде по-малък, така че лесно ще ви го отпуснат.

Какво е земеделски кредит срещу субсидии?

Добре е да знаете, че ако искате да кандидатствате за кредит за земеделски дейности в България, трябда да се регистрирате като земеделски производител. В такъв случай, ще ви се наложи по някакъв начин да докажете, че наистина практикувате земеделски дейности и имате добив на продукция от ваши земи. Т.нар. земеделски кредит срещу субсидии не са много известни у нас, но това не означава, че е невъзможно да ви бъде отпуснат такъв тип субсидиране. В такъв случай е най-добре да се обърнете за професионален съвет от кредитен посредник, къйто да ви посочи какви са шансовете и да ви обясни какви са стъпките, за да получите одобрение за такова финансиране. Съществуват значителен брой кредитни посредници, които могат да ви придружат в комуникацията със съответните институции.

 

ИЗБЕРИ БЪРЗ КРЕДИТ СПОРЕД  ЖЕЛАНИТЕ УСЛОВИЯ И  СУМА 

 СУМА ИСКАНЕ
БЪРЗ КРЕДИТ ДО 500 ЛЕВА
БЪРЗ КРЕДИТ ДО 1000 ЛЕВА
БЪРЗ КРЕДИТ ДО 2000 ЛЕВА
БЪРЗ КРЕДИТ ДО 3000 ЛЕВА
БЪРЗ КРЕДИТ ДО 5000 ЛЕВА
БЪРЗ КРЕДИТ ДО 8000 ЛЕВА