Ипотечен кредит за гараж
Ипотечен кредит за гараж

Ипотечен кредит за гараж

4.9/5 - (10 votes)

Търсите ли ипотечен кредит за гараж? 

Купили сте си нова кола, но няма къде да я сложите и нямате средства за закупуване на гараж? Няма проблем! Можете да си купите гараж на кредит! В продуктовите оферти на някои банки има както ипотека за гараж, така и продукт, сходен по параметри – ипотека за място за паркиране или за парко-място.

Как да взема ипотека за гараж?

Ипотеката за закупуване на гараж не е най-често срещаният банков продукт. Това отчасти се дължи на факта, че законите не предпазват подобни сгради от разрушаване и банките трябва да мислят за рисковете, тъй като в един момент те могат да загубят сигурността на сделката, а от време на време това се отразява на предлаганите лихви или появата на допълнителни изисквания. Ето защо закупуването на гараж с ипотека често е придружено от необходимостта да се внесе депозит под формата на друг недвижим имот или кола.

Обикновено е по-лесно да закупите гараж заедно с жилище в нова сграда с обща ипотека или да вземете отделен потребителски заем, например обезпечен с недвижим имот. За регистрация клиентите трябва да съберат определен пакет документи, които най-често включват:

  • българско гражданство;
  • регистрация в страната;
  • добра кредитна история;
  • спазване на възрастови ограничения (обикновено трябва да са на най-малко 20 години и на не повече от 65-70 години към момента на приключване на ипотечния договор);
  • получателят на средствата трябва непрекъснато да работи на текущото място на работа в продължение на поне три месеца (с кумулативен стаж най-малко една година);
  • доходът на клиента трябва да е достатъчен за обслужване на получената сума на заема.

Също така получателите на заеми са обект на стандартни изисквания за такива транзакции, които могат да варират от една банка до друга.

В рамките на такава сделка се предлага не само закупуването на гараж с ипотека, който се намира в зоната на къща или обособен комплекс. Можете също така да закупите място за паркиране, което също се намира на паркинга под строяща се къща. Продавачът трябва да е юридическо или физическо лице, действащо като индивидуален предприемач.

ИЗБЕРИ БЪРЗ КРЕДИТ СПОРЕД  ЖЕЛАНИТЕ УСЛОВИЯ И  СУМА 

 СУМА ИСКАНЕ
БЪРЗ КРЕДИТ ДО 500 ЛЕВА
БЪРЗ КРЕДИТ ДО 1000 ЛЕВА
БЪРЗ КРЕДИТ ДО 2000 ЛЕВА
БЪРЗ КРЕДИТ ДО 3000 ЛЕВА
БЪРЗ КРЕДИТ ДО 5000 ЛЕВА
БЪРЗ КРЕДИТ ДО 8000 ЛЕВА