Какво трябва да знаем за ипотечните кредити
Какво трябва да знаем за ипотечните кредити

Какво трябва да знаем за ипотечните кредити

5/5 - (11 votes)

Ипотечни кредити калкулаторВече не е нужно да се чудим откъде да получим средства, когато изпаднем в затруднение. Ипотечният заем може да се ползва като финансов инструмент дори когато имаме нужда от допълнително финансиране, за да направим по-скъпа покупка или бизнес вложение. Покупката на имот е сред най-важните вложения, които правим в живота си. Подобна инвестиция е дългосрочна и много отговорна, а за да успеем да я извършим, е нужно да потърсим надежден източник на парични средства. Ипотечните кредити са сигурен начин да си набавим желаната сума, която след това да върнем в рамките на няколко години и в предварително определен от нас размер вноски. С помощта на онлайн калкулаторите ще можем да изчислим с точност погасителния план и да добием ясна представа за това какво предстои. 

 

 

Търсен финансов продукт ли са ипотечните кредити 

Когато решим да вложим средства в ново жилище, искаме да се възползваме от възможно най-изгодните оферти. Условията за отпускане на ипотечни заеми са разнообразни в различните институции, в това число банкови и небанкови. Подобен вид продукти са изключително търсени, защото ни помагат да сбъднем мечтата си да се сдобием със собствен дом. Или ни дават възможност да изтеглим по-голяма сума, която да използваме за бизнес или друго начинание, за което в момента нямаме възможност.

Какви са условията за кандидатстване

Кандидатстването за ипотечен кредит не е никак сложна процедура, стига да се придържате към предоставените от компанията указания. При небанковото кредитиране се изисква следното: 

  • изчисляване размера на вноската и общата сума за връщане – това става за броени секунди с помощта на онлайн калкулаторите; 
  • попълване на молба за ипотечен кредит – след като сте се информирали за по-важните неща от бъдещия ви кредит, попълнете своето заявление и изчакайте консултант да се свърже с вас; 
  • представяне на документ за собственост – не е задължително това да бъде апартамент или къща, можете да ипотекирате и друг вид имот, като земеделска земя, търговска земя и др. 

Това са основните точки при отпускането на заеми срещу ипотека на собственост. Преди да пристъпите към действие, запознайте се подробно с цялата процедура. 

За какво да внимаваме 

Когато сме напът да теглим жилищен кредит, е нужно да използваме онлайн калкулаторите за заем, които дават много точна информация за размера на вноските и лихвения процент. Можем да се възползваме от различни видове суми, които да обединим със собствени средства и така да извършим планираната покупка на имот. 

Преди да пристъпим към подобна крачка, е важно да преценим правилно възможностите, както и предложените ни финансови условия, но най-вече лихвата. Тя трябва да е фиксирана, а не плаваща, а всяка една клауза в договора да е нагледно описана.