Кредити за българи работещи в чужбина
Кредити за българи работещи в чужбина

Кредити за българи работещи в чужбина

5/5 - (13 votes)

Кредити за българи живеещи в чужбина

Един от най-честите кредити, са онези, които се теглят при нужда от жилище.

krediti-onlineСитуацията се усложнява, ако кредитоискателят живее и работи в чужбина към настоящия момент. Нужно е да представи документи, които гарантират трудовия му договор, сравнително висока заплата, като по-надеждни се смятат хора, упражняващи висококвалифициран труд.

В някои случаи се изисква и ипотека на имуществото, което искате да придобиете, а също така и поръчител, който живее постоянно в страната. Това се прави в полза на кредитора, който обезпечава парите си и се презастрахова.

Това е информацията що се отнася до кредити за закупуване на жилище от българи, които по дадени обстоятелства живеят извън страната.

Zaem sega

Ситуацията е различна, ако тази група хора желае да получи потребителски кредит от българска банка. По последни проучвания, а и преди това, не съществува такава опция. Без значение е колко стабилни са месечните ви доходи или това, че сте на постоянен договор. Ако сте българин, който е в чужбина и се нуждае от пари, можем да ви препоръчаме да отидете в местна банка или небанкова институция и да получите кредит от тях. На първо място чисто физически, това ще бъде по-лесния вариант, а и известен факт е, че в Европа лихвите са по-ниски, съответно оскъпяването е по-малко.

Липсата на опция за потребителски кредит на гражданин на България, който не живее тук, е продиктувана от много сложни процедури, които банката трябва да изпълни. На първо място документите, които трябва да бъдат легитимирани, преведени и т.н. На второ място вероятностното запориране на сметка. Процедурата да се запорира заплата в чужда фирма е все още неясна и невъзможна за българските кредитори. Спестявайки си тази бумащина, те просто не са създали такава опция.

Това са накратко причините и възможностите за българите в чужбина, които желаят да придобият жилище в страната си или пък се нуждаят от допълнителна финансова подкрепа.

ВИЖТЕ ОЩЕ

  • жилищни кредити за българи работещи в чужбина
  • кредити от чужди банки
  • ипотечни кредити за българи с доходи от чужбина

ИЗБЕРИ БЪРЗ КРЕДИТ СПОРЕД  ЖЕЛАНИТЕ УСЛОВИЯ И  СУМА 

 СУМА ИСКАНЕ
БЪРЗ КРЕДИТ ДО 500 ЛЕВА
БЪРЗ КРЕДИТ ДО 1000 ЛЕВА
БЪРЗ КРЕДИТ ДО 2000 ЛЕВА
БЪРЗ КРЕДИТ ДО 3000 ЛЕВА
БЪРЗ КРЕДИТ ДО 5000 ЛЕВА
БЪРЗ КРЕДИТ ДО 8000 ЛЕВА