Начало » Кредити за българи работещи в чужбина

Кредити за българи работещи в чужбина

by

Кредити за българи живеещи в чужбина

Един от най-честите кредити, са онези, които се теглят при нужда от жилище.

krediti-onlineСитуацията се усложнява, ако кредитоискателят живее и работи в чужбина към настоящия момент. Нужно е да представи документи, които гарантират трудовия му договор, сравнително висока заплата, като по-надеждни се смятат хора, упражняващи висококвалифициран труд.
В някои случаи се изисква и ипотека на имуществото, което искате да придобиете, а също така и поръчител, който живее постоянно в страната. Това се прави в полза на кредитора, който обезпечава парите си и се презастрахова.

ЗАЯВИ КРЕДИТ

Това е информацията що се отнася до кредити за закупуване на жилище от българи, които по дадени обстоятелства живеят извън страната.

Ситуацията е различна, ако тази група хора желае да получи потребителски кредит от българска банка. По последни проучвания, а и преди това, не съществува такава опция. Без значение е колко стабилни са месечните ви доходи или това, че сте на постоянен договор. Ако сте българин, който е в чужбина и се нуждае от пари, можем да ви препоръчаме да отидете в местна банка или небанкова институция и да получите кредит от тях. На първо място чисто физически, това ще бъде по-лесния вариант, а и известен факт е, че в Европа лихвите са по-ниски, съответно оскъпяването е по-малко.

Липсата на опция за потребителски кредит на гражданин на България, който не живее тук, е продиктувана от много сложни процедури, които банката трябва да изпълни. На първо място документите, които трябва да бъдат легитимирани, преведени и т.н. На второ място вероятностното запориране на сметка. Процедурата да се запорира заплата в чужда фирма е все още неясна и невъзможна за българските кредитори. Спестявайки си тази бумащина, те просто не са създали такава опция.

Това са накратко причините и възможностите за българите в чужбина, които желаят да придобият жилище в страната си или пък се нуждаят от допълнителна финансова подкрепа.

Zaem sega

ВИЖТЕ ОЩЕ

  • жилищни кредити за българи работещи в чужбина
  • кредити от чужди банки
  • ипотечни кредити за българи с доходи от чужбина
ЗАЯВИ КРЕДИТ