Рефинансиране на кредит
Рефинансиране на кредит

Рефинансиране на кредит

5/5 - (12 votes)

Рефинансиране на кредит от друга банка

krediti-onlineНа много хора, след като изтеглят кредит за по-продължителен период от време, им се налага преди да е изтекъл срокът за изплащане на стария кредит, да тегля нов.

В такъв случай ние можем да поискаме нов кредит, от която и да е банка, с рефинансиране на стария. Това означава, че банката, от която желаем да изтеглим втория кредит ще трябва да изкупи стария и да определи други условия на плащане на вече новия кредит.

За много хора това е добър вариант, защото дава възможност за погасяване навреме на стари задължения. Особено ако е бил изряден платец той си е осигурил добра кредитна история и ще бъде по-лесно да бъде одобрен за следващия кредит. Неприятното тук е, че когато теглите нов кредит и с част от него погасите стария, тогава ви остава по-малка сума пари за ползване.

Рефинансиране на просрочени кредити

Ако пожелаете друг вариант, например да отложите плащането на текущия заем ще навлезете във фаза на свръхзадлъжнялост. Ще започнете да трупате дългове, ще бъдете нередовен платец и ще си създадете лоша кредитна история. Това ще се отрази на по-нататъшния ви начин на живот, защото ако решите да потърсите нов кредит не се знае дали ще получите такъв. Питате защо? Защото банките ще направят анализ на вашите доходи, на сумите, които сте теглили до момента, ще отчетат нередовните ви плащания и високата задлъжнялост и може да ви бъде отказан нов кредит .

Ако вие плащате редовно определените ви месечни суми по кредитите, ако имате добри доходи, то банките след като направят анализ за вашата платежоспособност е възможно да ви отпуснат нов кредит при изгодни за вас условия и с достатъчно продължителен период на изплащане.

В този случай нашият съвет е, когато поискате нов кредит с рефинансиране на стария, направете си предварително сметката колко пари желаете да ви останат и погасете спокойно стария кредит.

refinansirane